Перейти до вмісту

Координаційна зустріч: Львів

D-2

Чернігів у Львові

За цей короткий час перебування у Львові, я зрозуміла, що коли в тебе виходять вікна на площу, то краще вночі їх не відчиняти, адже Львів вночі не спить. Проте сніданок був пречудовий, а отже можна відправлятися на нашу першу точку збору – Львівський СкансенШевченківський гай.

Перш за все, мене дуже вразила сама локація. Тому що я думала, що це буде щось по типу Пирогова, що на Київщині, але в реальності це виявилося зовсім інакшим. На території музею нам провели дуже цікавезний і корисний вебінар стосовно фотографій і роботи інтерв’юера, а опісля обіду, пан Руслан Сірий познайомив детальніше з діджиталізацією музею. Заодно, він також провів нам екскурсію фондами.

Пані Оленка радо нас зустріла і розповіла місцеві цікавинки та історії стосовно роботи музею. Тому всі з нас могли зрозуміти – яка ж це цікава робота музейника. Звичайно, що цей день був дуже насичений інформацією і впродовж дня, ми навчилися працювати з фотографіями. А саме: як за фотографією визначити період, локацію, час і головних діячів та їх обставини. Окрім цього, ми змогли зрозуміти як правильно працювати з людьми і як збирати в них інформацію. Нас детальніше познайомили з відомим нам видом джерел – з історичним інтерв’ю. Важливим було те, що нас просвітили в аспекті юрисдиції нашої історичної справи, щоб у майбутньому ніхто з нас не втрапив до халепи.

Львівщина вражає, вражає приємно.

Але окремо хочу згадати і всіх інших стажерів, котрі також зробили цей день незабутнім. Тому що те, як ми разом ховалися від дощу під брезентом, як разом співали пісень і просто комфортно спілкувалися – це точно залишиться в пам’яті у кожного з нас. Memory Savers єднає.