Перейти до вмісту

Координаційна зустріч: Львів

D-3

Чернігів у Львові


Наступна наша зупинка – Центр Міської Історії. Це єдина установа, котра не є музеєм, та ще й вважається громадською організацією. Проте, для нас це слугує певним прикладом, як можна займатися історією і популяризувати її іншими методами.


Насправді, цей Центр мене приємно вразив, адже їх програмне забезпечення на висоті. Також в них вже оцифрована певна кількість колекцій + доступна в публічному використанні – це дуже зручно і незвичайно. Особливо варто зауважити стосовно їх бібліотеки і літератури, адже цей Центр випускає цікаві і необхідні матеріали для подальших досліджень. Отже, подорож сюди це яскравий зразок того, що можна займатися історією і улюбленою справою, “аби було бажання” 😉.


Я думаю що багатьом стажерам запам’ятався кава брейк в цьому місці, адже нам забули поставити цукор. Всі стажери боялися запитати у кураторів – чого він відсутній, а отже всім нам довелося пити каву без цукру (особисто мені, це була найгірша кава за всю мою поїздку до Львова). Але із приємного, варто згадати за те, як ми разом із студентами влаштовували один одному фотосессію на файній локації, у внутрішньому дворику Центра.


Культурний менеджмент. Я думаю, що багато хто з нас (особливо я), до цього дня і не знали про існування культурного менеджменту. Проте пані Марія познайомила нас з цим видом менеджменту і покращила нашу комунікацію серед студентів. Нам усім сподобалися розважальні вправи-ігри стосовно наших проєктів, а також важливості відносин: замовник-менеджер-виконавець. Я думаю, що кожен з нас виніс важливі уроки з цього вебінару і особливо, з кожним днем, між собою, ми ставали більш дружні один до одного, перетворюючись в маленьку сім’ю.


Останнім пунктом на цей день в нас була цікавезна історична екскурсія Львовом. І хоч я як історик, дуже багато подій знала стосовно цього міста, проте історії про євреїв, про Леопольда Мазоха і львівських Ромео і Джульєтту були для мене зовсім незнанними і привабливими!