Перейти до вмісту

Музей ім. Тарновського: Перший тиждень вересня

Ось і наступила осінь. Першачки побігли в свій перший клас, одинадцятикласники мають ще рік свого дитинства перед дорослим життям, а ми — студенти, рушили на навчання в наші альма-матер. В декого це навчання очне, в декого це дистанційне. Так як я студентка IV курсу історичного факультету Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка, то в нас передбачене навчання саме в змішаній формі. І це, насправді, не дуже мене влаштувало, адже як же ж мій улюблений Чернігівський музей імені Тарновського????!


Перший тиждень вересня в мене пройшов дуже насичено, адже я намагалася поєднати як і своє стажування в музеї, так і навчання в університеті. На жаль, цей тиждень я не змогла бути присутньою в музеї, але для мене знайшлася робота стосовно оцифрування файлів дистанційно. Я мала змогу працювати за ноутбуком, користуючись застосунками по типу фотошопів і редакторів, щоб працювати з фотографіями і покращувати їх. Окрім цього, я пізнала для себе нову навичку в якості роботи з різними цифровими застосунками для внесення описів необхідних предметів.


Побачивши своїх одногрупників наживо і поспілкувавшись із викладачами, за цей тиждень мені також вдалося домовитися з університетом стосовно моєї відсутності на навчанні через стажування в музеї, а також домовитися щодо майбутніх жовтневих відряджень. Разом із викладачами ми знайшли способи мого навчання не відвудуючи аудиторно пари, проте маючи оцінки за свою роботу.


Дуже важливим кроком цього тижня стала робота стосовно наших власних проєктів, що ми маємо презентувати у грудні. Діна запропонувала працювати нам разом в парі, а я зовсім не була проти, адже ми з нею познайомилися ще під час нашої координаційної зустрічі у Львові і змогли знайти спільні теми. Тому цього тижня, ми з нею визначилися стосовно нашого проєкту, яким він буде і з яким об’єктом ми будемо працювати. Також із вибором нам допомогли куратор Діни і директорка Київської фортеці, адже в них на меті був один варіант, щоб у майбутньому запропонувати його інвесторам. Тепер ми розпланували із Діною хто і за що в нас буде відповідати у проєкті, після чого в нас поступово починається робота над реалізацією цього проєкта.