Перейти до вмісту

Музей ім. Тарновського: П’ятий тиждень серпня


Останній тиждень цього літа мені довелося провести там, де і починався мій досвід роботи у музею, тобто у Військово-історичному музеї міста Чернігова. Тому цей час був присвячений повністю оцифруванню предметів Другої Світової Війни.


Насправді, в цьому музеї знаходиться величезна кількість неоцифрованих медалей і орденів, котрі між собою дуже схожі. Проте кожна з пам’яток потребує часу для оцифрування. Особливо, це неймовірно важливо, адже колекції готуються на евакуацію, тому необхідно попрацювати з цими об’єктами в першу чергу. Мені довелося відзняти декілька цікавих і незвичних для мене варіантів, котрими хочу поділитися тут.


Насправді, мені дуже подобається працювати і в філії нашого Чернігівського музею, адже тут я маю можливість поспілкуватися з такою близькою для мене керівницею, як пані Людмила. Наші сфери інтересів в історичній справі в певних моментах співпадають, тому саме з нею ми можемо поспілкуватися щодо військової історії, детальніше дослідити події і битви часів Другої Світової Війни і не тільки.

31 серпня у кожного стажера також випала можливість відвідати лекцію пані Яніни, де вона поділилася корисним досвідом щодо проєктної діяльності і як взагалі правильно обирати і працювати з проєктами. Вона нас познайомила з різними видами і аудиторіями проєктів, а також навчила правильно у майбутньому створювати власні проєкти.