Перейти до вмісту

Чигирин: перший тиждень в Memory Savers

Щирі вітання всім! Я – Пискун Лілія – проходжу стажування в Національному історико-культурному заповіднику “Чигирин”.

03 липня для мене розпочалось стажування у рамках проєкту Memory Savers. Перший день був ознайомчим: я познайомилась із колективом музею, були проведені інструктажі з техніки безпеки та вступна лекція від куратора. Наступного дня ми всі ближче познайомились з організаторами – дякую Катерині Малигіній, Тетяні Самсонюк, Антону Шинкаруку та всім, хто доклав зусилля до старту цього унікального проєкту! 😊

Протягом послідуючих днів стажування я ознайомлювалась з технікою, вивчала основи музейної фотографії в запропонованому нам циклі відео. З деякою інформацією я вже була ознайомлена, а деяка виявилась абсолютно новою. Обов’язково буду використовувати всі отримані навички в роботі. На першому навчальному семінарі я більше дізналась про платформу Museum Digital та можливості, які вона дає музеям з усього світу для оцифрування, публікації та збереження музейних колекцій.

Я неймовірно щаслива, що в мене з’явилась можливість для саморозвитку та просування української культурної спадщини разом з вмотивованими однодумцями, тому будемо продовжувати робити свою справу в такому ж темпі й надалі!