Перейти до вмісту

Перший тиждень у Чернігівському обласному історичному музеї ім. В. Тарновського

2023.07.03 – 2023.07.07

Перший тиждень стажування — відлікова крапка у моїх відносинах з музеєм!


Якщо раніше, я зовсім не знала про внутрішній світ музеїв України, то зараз в мене з’явилася можливість познайомитися з ним краще. І в цьому знайомстві, мені допомагатиме саме Чернігівський обласний історичний музей ім. В. Тарновського.

На щастя, коллектив музейного містечка зустрів мене радо і гостинно, ознайомивши з експозиціями музею. Особливо, пан Максим Михайлович, проінструктував мене щодо правил внутрішнього розпорядку, розповів про формат і режим роботи, а також не забув показати місце укриття.

Взагалі, перший тиждень промайнув дуже швидко і мені вдалося також познайомитися ближче з веб-сторінкою музею, де кожен відвідувач або науковець може знайти цікаву і корисну інформацію. Зовсім новими і незнайомими для мене виглядали фондова і наукова роботи музею. Проте, чим більше я ознайомлювалася з цими видами роботи, тим більше вони мені ставали зрозуміліші.

Особливо не можу не згадати нашу першу онлайн-лекцію з пані Катериною, де вона всіх нас познайомила з таким програмним забезпеченням як Museum Digital. Також, була дана відповідь на головне питання всього нашого стажування, а саме: “Чому необхідна цифровізація українських музеїв?”.

Позначки: