Перейти до вмісту

П’ятий тиждень. Музей Голодомору-геноциду

Всіх вітаю з початком вже другого місяця студентського стажування в проекті Memory Savers! Очікувань багато, так само як і роботи, яку треба виконати. Спершу, хочу подякувати за проведені вебінари на цьому тижні, а саме за інформацію щодо сканування музейних предметів та загальне введення у сферу Public History та відповідних проектних особливостей.

Цей тиждень я провела більшою мірою за описом Цифрових джерел НДФ та веденням їхнього електронного реєстру. Оскільки на кожну людину, чиї особисті свідчення про Голодомор є частиною музейного фонду, окрім самих відеозаписів та текстів, припадає в середньому по 50 фотографій, робота є досить тривалою, але водночас цікавою, адже з кожною людиною та її спогадами я маю змогу детально ознайомитись.

Також цього тижня я займалась оцифруванням, попередньо провівши деякий час у фондосховищі музею. До моїх рук попали документи 20х – 30х років : адресові картки, посвідчення особистостей, платіжні книжки, посвідки про народження, а також рукописний стаціонарний журнал з дільничої лікарні в Чернігівській області, в якому померлих від голоду помічали спеціальною літерою.