Перейти до вмісту

Третій тиждень у Чернігівському обласному історичному музеї ім. В. Тарновського

Cheline TV «Memory Savers»: Чернігів бере участь у всеукраїнському музейному проєкті

Інтерв’ю на регіональному каналі і «Vols de paix»!

Третій тиждень промайнув у мене в дуже творчій діяльності, адже окрім оцифрування музейних предметів, я мала можливість доєднатися до суспільної роботи самого музею. І перш за все, варто розказати про виставку французького художника Педро П’єра Берже«Vols de paix».

П’єр є нашим колегою, адже на батьківщині він працює вчителем історії. Проте, свого часу, він закінчив художню академію. Він являє собою творчу особистість, котра надихається подіями всесвіту і не мовчить про проблеми в світі. І звичайно, він не міг проігнорувати війну в нашій країні, а отже, саме Чернігівщина є тією творчою музою митця.

Педро поділив свою виставку на три частини: війна і трагедії людей, допомога українським біженцям країнами Західної Європи, надія на краще життя та мир. Він був вражений як і Черніговом, так і Новоселівкою, тому намагався зобразити свої почуття у картинах. Окрім цього, він майстерно виконав пісні народу басків, тим самим підтримуючи нашу свободу, героїзм і боротьбу за нашу країну.

Окрім цього, журналісти зацікавилися участю Чернігівського музею у проєкті “Memory savers”. Тому вони взяли інтерв’ю як і у мене, так і у пана Максима Михайловича. Це дуже корисний досвід, адже таким чином, ми можемо популяризувати музейну справу і заохочувати людей до вивчення нашого минулого завдяки музеям.

Протягом цього тижня, мені також вдалося попрацювати вже з оцифруванням археологічних матеріалів, котрі допомогли мені здобути навичок цифровізації, а також покращити мої вміння фотографії. Звичайно, що археологічні предмети вимагають більшого професіоналізму, тому мені доводилося працювати також з різними ресурсами редагування фотографій.

Щодо лекційного матеріалу, то пані Катерина познайомила нас із інтерфейсом NextCloud, а також допомогла збагатити багаж знань упроцесі оцифрування, навчивши нас правилам оцифрування і методикою роботи з об’єктами під час цифровізації.