Перейти до вмісту

Четвертий тиждень у Чернігівському обласному історичному музеї ім. В. Тарновського

Memory Savers
17

Підсумки першого місяця проєкту!

Час плине швидко і ось підходить кінець першого місяця стажування на проєкті “Memory Savers“. За цей час відбулися певні зміни, і перш за все, музей для мене став моєю другою домівкою. Цей місяць подарував мені як і незабутні знайомства, так і роботу в своїй професійній сфері, в сфері історика. Щодо себе, то я відкрила в собі певні позитивні зміни в якостях, а також, здобула необхідних навичок для свого подальшого майбутнього розвитку у вивченні історії. Здавалося, що ще вчора я тільки прийшла в Чернігівський обласний історичний музей ім. В. Тарновського, як вже пролетів місяць моєї роботи тут.

Особливо варто зауважити, що цей проєкт навчив мене роботи із спеціальним обладнанням, дав сильну теоретичну базу в музеєзнавстві, а також і в цифровізації музеїв. Тому я з нетерпінням вже чекаю як і координаційну зустрі у Львові, так і подальшої роботи вже в такому рідному місці.

Протягом четвертого тижня, мені довелося працювати з різним типом об’єктів, починаючи з монет і закінчуючи статуетками і вазами. Оцифрування це дуже кропітка праця, котру не кожен зможе виконати. Тому працюючи з різними предметами, я змогла удосконалювати свої практичні навички і застосовувати теоретичні знання з лекцій.

Пані Катерина на цьому тижні розказала нам про метадані, а також про різні формати файлів і дала слушні поради, щодо цифрового збереження предметів і експонатів в електронній базі даних.