Перейти до вмісту

Івано-Франківський краєзнавчий музей: Тиждень 6

Memory Savers
23%

Завершився шостий тиждень проєкту.

Цей тиждень був особливим і насиченим, як ніколи. Адже я із своїми колегами-студентами провели останні декілька днів в освітньому таборі у Львові в рамках проєкту.

У перший день подорожі ми відвідали Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Тут ми прослухали лекцію Андрія Усача на тему “Документування ІI Світової Війни: Усноісторичні Інтерв’ю, оцифрування приватних Архівів, збір колекцій” та познайомилися з Русланом Сірим, що розпові та показав про свою роботу головного зберігача

Другий день пройшов у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи, де ми розглядали аспекти роз/архівування пост/індустрії (спікери Анастасія Холявка & Тарас Назарук). Воркшоп з розробки проєктів був неймовірно корисним і практичним(спікерка Ліана Бліхарська).

Третій день, ми відвідали Музей “Територія терору”, де дізналися більше про історію цього місця та події, пов’язані з ним. Зустрілися з експертекинями(Олеся Мілованова та Ольга Гончар), які розповіли про кризовий менеджмент в музеї, а також роль культури у спротиві і агресії, залишили величезний відбиток у моєму серці.

Останній день пройшов у Фотомузеї Львівського політехнічного університету, де ми мали можливість дізнатися більше про фотографію та її важливу роль у збереженні історії. завітали у головний корпус НУЛП. Це особливе місце для мене, оскільки саме тут я навчаюсь, і це був перший раз за останні півтори роки, коли я була тут фізично.

Я хочу висловити щиру подяку організаторам, спікерам та всім учасникам цього проєкту за неймовірний досвід. Цей тиждень залишив незабутні враження і нові знайомства.