Перейти до вмісту

ДНІМ: тиждень восьмий

21.08
Завантажував перші об’єкти на платформу Museum-digital – декілька сарматських горщиків, які оцифрував минулого місяця. Ознайомлення з інтерфейсом та процедурою створення нових об’єктів потребували часу. Ще раз переглянув відео-гайд з користування платформою: https://www.youtube.com/watch?v=cZ1J00UhIdA
На даному етапі поки все зрозуміло.

22.08
Фотографував сьогодні дрібні археологічні артефакти: наконечники стріл, намистини, прясла, фрагменти дзеркал та кераміки. Всього біля 62 одиниць. Хоча наконечники доволі типові за структурою, вирішили зі зберігачем оцифрувати їх всі для повноти зібрання. Завантажив декілька об’єктів на сайт museum-digital.

23 – 24. 08
Фотографував дрібні археологічні артефакти сарматського періоду – переважно наконечники стріл, фрагменти одягу (металеві бляшки) та прикраси (бронзові підвіски, намисто). Всього близько 40 одиниць. Завантажив в museum-digital відфотографовану раніше кераміку.

25.08
Фотографував сарматські пряжки, бронзові дзеркальця, фібули та антропоморфні фігурки. Цікаво, що в ході оцифровки разом зі зберігачем провели “уточнюючу” експертизу одному реставрованому дзеркалу, яке типологічно підходило також до салтівської археологічної культури. Для кращого ракурсу фібули та фігурки вирішили ставити та пластилінову подушку.