Перейти до вмісту

4 тиждень у “Території Терору”

Тож, закінчення четвертого тижня стажування ознаменувалося початком нової діяльності. Останній тиждень пройшов у намаганнях зрозуміти що таке метадані і “з чим його їдять”, та спробами опанувати майстерність гарно і рівно сканувати документи з першої знимки. (що, до речі, трапляється далеко не завжди).

В першому випадку, з аспектами диджиталізації та цифровізації, дуже допомагають лекції, передбачені проєктом. Як для людини, що ніколи не мала справу з цим, моментами буває тяжко вникнути в усі аспекти проблеми, висвітленої на вебінарах. Проте, тематика насправді дуже цікава та в межах університетських дисциплін не висвітлена, тому з захопленням щотижня слухаю лекції пані Катерини.

Цього тижня почалася інша частина роботи з документами родини Розенталів. Після інвентарно-аналітичного опису зібрання, я почала працювати над скануванням документів та упакуванням в мікалентний папір з метою збереження пам’яток в цілісності у фондах музею. Тому з нетерпінням чекаю лекцію, присвячену скануванню та фотографуванню.

Останнє, але не по важливості)) розвиток інформаційних технологій перетворює сучасний світ на платформу активних обмінів та взаємодій, тому музеї, та, загалом, культурні інституції мають необхідність адаптуватися до цих змін, знаходячи нові шляхи трансформації своєї діяльності. В контексті цього, важливим стає оцифрування зібрань та інтегрування їх на різних спеціалізованих платформах, зокрема і Museum digital. На цьому тижні переглянула плейлист на YouTube каналі “Memory savers” та курс на платформі Дія.Освіта, присвячені фотографуванню музейних об’єктів, та окремим аспектам фотографування: виставлення композиції, світла, тощо. Підготовка до заповнення Museum digital йде повним ходом.

От так непомітно і пролетів перший місяць стажування в музеї. Попереду чекають нові звершення 🙂