Перейти до вмісту

Четвертий тиждень. Музей Голодомору-геноциду

Четвертий тиждень довершив мої враження від першого місяця стажування в межах проекту Memory Savers. Усі хвилювання, які разом зі мною заходили до музею у перші дні, розвіялись та кристалізувались у чіткий запал, впевненість та натхнення в контексті роботи. Звісно, попереду ще багато нової інформації та відповідної практики, до чого я цілком відкрита, і разом з тим, націлена на подальше вдосконалення своїх навичок, які мені пощастило набути за цей місяць.

В останній тиждень першого місяця я почала займатись скануванням, попередньо ознайомившись з його функціонуванням, мала справу з фотофіксацією музейних предметів основного фонду групи зберігання “Речові пам’ятки” – чоловічі та жіночі сорочки, а також рушники початку 20 століття. Працювала з науково-уніфікованими паспортами, приєднуючи зображення оцифрованих предметів, які також треба було редагувати, і продовжила вже звичну для себе роботу – опис цифрових джерел науково-допоміжного фонду (свідчення українців, що пережили Голодомор).

Хочу відзначити освітню частину цього проекту, а саме запропоновані вебінари, до яких ми можемо долучитись, і які містять корисну і цінну інформацію, дотичну до нашої щоденної музейної практики. Дякую!

Підсумувавши зроблене, прочитане, побачене й почуте за місяць, вдячна отримати такого роду досвід та знаходжусь у передчутті подальших звершень.